img
< Blog oversigt

16. JANUAR 2020

Sådan finder du det billigste lån

Hvis at du går og overvejer at tage et lån, så har du garanteret også tænkt på eventuelle renter, og det har måske skræmt dig en smule væk, da du har set de høje tal ved forskellige lån. Der er heldigvis ingen grund til bekymring, da renterne hos de forskellige låneudbydere varierer rigtig meget.  Du kan derfor blive skræmt væk pga. de høje renter hos nogle låneudbydere, mens at du med ro i sindet kan sende en uforpligtende ansøgning hos andre, da renterne her vil være nogle af Danmarks bedste. Renten varierer således utroligt meget fra sted til sted, og du kan altså gøre dit kommende lån meget billigere, hvis at du blot undersøger tingene ordentligt inden.

Hvis at endnu ikke er helt sikker på, hvad en rente er, og hvorfor at den kan være høj og lav, så kan du trygt læse videre, da vi vil forsøge at hjælpe dig med at forstå konceptet og brugen af renter. Når du låner penge vil der altid være en rente på tilbagebetalingen. Denne rente er variabel, og kommer an på låneudbyderen, og hvor meget du ønsker at låne. Det kan være en høj rente ligeså vel, som det kan være en lav rente – Hvilket selvfølgelig er at foretrække. Renten vil oftest være anderledes hvis du låner enten 7.000 kr. eller 350.000 kroner, da renten varierer efter det ønskede lånebeløb. Låneudbyderne tager også din kreditværdighed med i betragtning, og derefter bliver en rente fastsat. Altså hvis du har en god kreditværdighed, så vil du ofte kunne låne til en lavere rente, da du beviser, at din økonomi er stabil og du uden problemer kan betale lånet tilbage. Som sagt afhænger renten også af den pågældende låneudbyder, da de alle sammen selv fastsætter, hvor lav eller hvor høj en rente de vil udstede et lån med.

På det danske marked er der et utal af låneudbydere, der alle vil give dig et lån til en yderst favorabel rente og ovenikøbet med en fordelagtig udbetalingsaftale. Renterne varierer altid, men de gode ligger ofte på alt mellem 5 % til omkring 30 %. Hvis at du ser en rente som er på over flere hundrede procenter, så bør du uden tvivl lede efter et nyt sted at låne penge, da disse lån ender med at koste langt mere end de burde. Det vigtigste for dig er derfor, at finde lånet med den absolut laveste rente. Måden hvorpå du finder netop denne lave rente er ved, at tage kontakt til så mange forskellige låneudbydere som overhovedet muligt. En god huskeregel er altid, at tage kontakt til minimum 5 forskellige låneudbydere. Herefter vil du modtage alle deres gode tilbud, og så vælger du blot den med den bedste pris der matcher dit behov.

At bevæge sig ind i en verden fyldt med renter kan også være svær at finde rundt i, og der findes et hav af forskellige renter i den danske lånebranche. Du har sikkert hørt om diverse rigmænd, som simpelthen lever af renterne på deres formue, og hvis at du bliver forvirret over det, så er der intet at sige til det. Du skal blot være opmærksom på, at det altså ikke er de samme slags renter, som der er ved et lån. Renterne af en formue er kun positivt, da det jo er penge som der ejes, og altså stilles til rådighed til banken, hvor at de er opbevaret. Renterne til et lån er dét som bankerne tjener på ved at udstede et lån, og derfor er det altså en udgift for dig, som vælger at tage lånet det pågældende sted. Derfor er der altså stor forskel på at have sine egne penge stående på en konto, og altså betale af på et lån som man har taget.  Af samme grund kan det heller ikke betale sig, at tage et lån og så blot smide det ind på en opsparingskonto. Udgifterne vil nemlig være højere end indkomsten ved at have pengene stående, og du vil derfor blot se kontoen blive mindre og mindre hver måned, hvor at tilbagebetalingen af lånet skal ske.

For at finde det billigste lån, så skal du som skrevet før sammenligne en masse forskellige tilbud, da du jo ellers ikke kan finde de bedste renter. Det anbefales derfor, at du søger så mange steder som muligt, og da dette kan være yderst tidskrævende, så er det heldigt at der findes sider som Skyfinans. Her er der flere låneudbydere integreret, og du skal derfor blot sende én ansøgning, som så kommer ud til flere forskellige steder på én gang. Du modtager også dit/dine lånetilbud her på siden, og derfor bliver det ikke meget nemmere at sammenligne de forskellige tilbud, da de står lige ved siden af hinanden. Du kan derfor nemt, hurtigt og sikkert sammenligne renterne, og alle tilbuddene er uforpligtende. Dette gælder i øvrigt alle ansøgninger, som du sender afsted i jagten på et lån. Det er tilladt at sende så mange ansøgninger som muligt til de forskellige tider, og det forpligter først i det sekund, at du har underskrevet selve låneaftalen med dit NemID.  Der er dog alligevel et stykke vej fra en uforpligtende ansøgning til en eventuel underskrivelse med NemID, og der er derfor absolut intet at frygte i processen.

Grunden til at sider som netop Skyfinans findes er fordi, at det gør det meget nemmere for den enkelte ansøger, hvis at der blot skal udfyldes én ansøgning. Det er ofte de samme felter og spørgsmål der bliver stillet, og disse ansøgninger er ofte tidskrævende og lange. Hvis at du derfor blot skal udfylde én ansøgning, så bliver det hele meget lettere, og især hvis at den ansøgning bliver sendt ud til flere forskellige låneudbydere på samme tid. For dig der sidder og ansøger om et lån er hele processen også meget bedre, da du som nævnt før kan sidde og sammenligne de forskellige muligheder. Det gælder nemlig altid om at finde det billigste lån, og det kan du jo ikke gøre, hvis at du blot har ansøgt ét sted om et lån. Du bliver nemlig nødt til at sammenligne renterne, og her gælder det altså om at finde lånet med de laveste renter som overhovedet muligt. Sådan her finder du det absolut billigste lån, hvilket kun kan hjælpe dig og din økonomiske situation i fremtiden.

Det billigste lån er selvfølgelig det lån med de laveste renter, og da konkurrencen er stor på det danske lånemarked, så kan du sagtens finde flere låneudbydere, som alle har nogle favorable renter på deres lån. Mange af de steder som dukker først op i en søgning har som regel høje renter, og her er chancen for at blive godkendt til et lån også større. Her ender du dog ofte med, at skulle betale et alt for højt beløb tilbage igen, og det er noget som du med garanti kommer til at fortryde senere hen i livet. Hvis at du vil have et billigt lån kræver det altså også, at du normalt har styr på din økonomi, og at du uden problemer kan klare afbetalingen på dit lån hver eneste måned. Grunden til at lån kan blive billigere er fordi, at du beviser at du har styr på din økonomi, og at den pågældende låneudbyder altså intet har at frygte. Pengene skal jo betales tilbage igen, og desto hurtigere at du kan gøre dette, desto billigere bliver lånet også. Det er vigtigt at huske på, at et lån kan være en nødvendighed for nogle, hvis at der lige pludselig opstår en uventet situationen, som gør at der skal bruges et stort beløb nu og her. Det kan være at bilen bryder sammen, man får en stor ekstraregning, man skal til tandlægen og have trukket en tand ud eller lignende. Der kan være utallige grunde til, at man har brug for et lån, og det er der bestemt ingen skam i.

Det vigtigste er bare at man har styr på sin økonomi, og at man kan klare den månedlige tilbagebetaling uden problemer. Hvis ikke at man kan dette, så bliver lånet hurtigt dyrt i form af ekstra renter og gebyrer. I så fald kan det være ligegyldigt at finde det billigste lån, hvis at man ødelægger de gode vilkår ved ikke at betale til tiden. Husk derfor altid et lave et budget over din økonomi, så du samtidig kan holde styr på de ekstra udgifter, som du som bekendt får ved at tage et lån. Du skal nemlig betale af på lånet hver eneste måned, og dette skal helst ikke komme som et chok hver måned når der går penge ud af kontoen igen. Det er også vigtigt at vide præcis hvad at pengene skal bruges til, så du ikke lige pludselig står og mangler noget når lånet er brugt op. Det er nemlig svært at blive godkendt til endnu et lån, hvis at du i forvejen har taget et, som du ikke har betalt af på endnu. Hvis at du får dannet dig et overblik over din økonomi, så kan du også bedre se hvor meget, at du har til rådighed hver eneste måned. Så kan du altså også vælge dit månedlige tilbagebetalingsbeløb ud fra dette, og måske endda betale lånet tilbage før tid, hvilket selvfølgelig er at foretrække. Det er således altid en mulighed, at betale resten af lånebeløbet tilbage før tid, og på denne måne kan du spare et rigtig fint beløb. Desto kortere tid at du skal låne pengene, desto billigere bliver lånet for dig i form af renter og gebyrer. Det kan nemlig aldrig nogensinde være negativt at betale tilbage før tid, og man kan ligefrem sige, at du bliver belønnet for at gøre det.

Det er også vigtigt at kende til nogle af de gebyrer, som flere låneudbydere ikke reklamerer om indtil, at låneaftalen er klar og skal underskrives. Der findes nemlig ting som oprettelsesgebyr og administrationsgebyr. Her er der altså tale om gebyrer som der bliver pålagt ved lånets start, og det betyder altså at nogle låneudbydere kræver betaling for at udstede et lån. Dette bliver dog lagt oveni i selve lånebeløbet, og du skal derfor betale af på det som en del af lånet. Hos nogle låneudbydere er der slet ingen gebyrer, mens at der hos andre er lave eller høje gebyrer. Det kommer altså helt an på hvert eneste sted, og det er meget forskelligt hvem som har hvad med i deres respektive vilkår. For at komme lidt nærmere ind på de forskellige gebyrer, så er et oprettelsesgebyr et gebyr, som der bliver lagt oveni ved lånets start. Her betaler du altså et gebyr for at de skal oprette lånet og udstede pengene til dig. Dette kan virke underligt, men der er flere låneudbydere som benytter sig af dette. Ved et administrationsgebyr er der ofte tale om et lavt beløb, som der bliver lagt oveni hver eneste måned. Det er altså et gebyr på fx 39 kr. som der opkræves hver måned indtil at hele lånet er blevet betalt ud igen.  Altså vil et oprettelsesgebyr ofte være et højt beløb, men kun noget som skal betales én gang, mens at et administrationsgebyr ofte vil være et lavt beløb, som der skal betales hver eneste måned.

Som nævnt flere gange før, så handler det altså blot om, at finde det billigste lån overhovedet muligt, og det gør du ved at finde de laveste renter. For at finde de laveste renter bliver du nødt til, at sammenligne renterne på forskellige lånetilbud. Dette gør du ved at sende flere ansøgninger afsted på én gang, som man altså kan gøre her hos Skyfinans. Alle ansøgningerne er uforpligtende, og du tager altså ikke tre lån blot fordi, at du modtager tre lånetilbud efter én ansøgning. Lige så snart at du har modtaget alle de forskellige lånetilbud, så er det blot at kigge på først beløbet og derefter løbetiden. Hvis at disse stemmer overens med dine forventninger, så kan du altså sammenligne renterne. Her gælder det blot om, at finde lånet med de laveste renter, da dette lån vil være det billigste for dig i længden. Således bliver tilbagebetalingen lavere i sidste ende, og du kan derfor slippe med det lavest mulige beløb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

img

BRUG FOR HJÆLP?

RING PÅ 26 85 56 49

Alle hverdage mellem 10:00 - 16:00
Se de oftest stillede spørgsmål